2013. december 1., vasárnap

Néhány kép a legutóbbi munkákról


Ezeket kiállítottam Ausztriában, meg is vásárolták :) Épp a magyar népművészet érintette meg őket...

Vajtartók.
Bonbontartó.
Az egyik felén életfa látható, három tulipán, a Nap, és a Hold.
(számunkra fontos éltető eszközök- a keresztény magyar világ nem istenekként tekint rájuk)
Másik felén a Földből származó, de a szerelem által attól eltávolodó, mintegy "kiszökő" madárpár, közöttük a Nap, egy isteni jelkép, mint áldás, és saját nemüknek megfelelő életágon ülnek, egymás felé fordulva. szívük láthatóan él, és koronájuk a szerelem.
Felettük (az edény tetején) napraforgó-koszorú, de jelentheti a minket magában foglaló galaxist is, vagy esetleg angyal-koszorú. Lehet glória is, vagy esküvői koszorú.

6 megjegyzés:

 1. jaj, Ida! Annyira gyönyörűek!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Nagyon köszi!
   Ilyen tárgyak miatt érdemes a sok elrontott tárgyamat is megcsinálni...annyiszor mondom, hogy feladom, és akkor jönnek ilyenek.

   Törlés
 2. Ida, nagyon szépek lettek ezek is, mint minden más kezed által készült kerámia! :-) Gratulálok az újjáéledésedhez, sok tennivalót kívánok!

  Szeretettel: Laci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tennivaló az van! Meg is vagyok csúszva - szokás szerint, már semmit ne rontsak el Karácsonyig, mert akkor valaki ajándék nélkül marad :-o!
   Remélem te jól haladsz a munkával!
   Köszönöm, és viszont szeretettel:Ida

   Törlés
 3. Ezeket örömmel látnám a lakásomban, és örömmel használnám őket. Ellentétben a kék keretben zöld négyzet típusú, modern és haladó műalkotásokkal. Azok ugyanis nem szépek. Ezek meg szépek. És használhatóak. Azok nem jelentenek művészetet, ez pedig arisztotelészi értelemben vett művészet. És ez tényleg ennyire egyszerű.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Köszi a megtisztelő véleményt! Leginkább annak örülök, hogy szívesen használnád, és örömmel használnád őket! Mindig azt mondom mindenkinek, hogy használják ezeket, és ne tegyék a polcra, mert akkor derül ki, hogy mi a hibája esetleg. Ráadásul, ha eltörik - a gyakorlatban eltöltött idő figyelembevételével- valószínűleg mindig egyre szebbet fognak helyette kapni tőlem. (és én is örülök, ha egy-egy már felülmúlt darab eltörik...khhmm)

   Törlés